Mina nyårslöften 2011 (DEL 4)

Löfte nr 6!

Jag lovar och svär att under 2011 så ska jag ta körkortet!




Idag är det nyårsafton och strax kommer pojken och hämtar mig jag gillar inte riktigt att lämna katterna men de har sin vattenfontän om inte tar slut och mat så att de borde klara sig! Dessutom ska jag ställa fram lite lyxig extra mat som mormor kom med innan jul åt dem!
Kommer nog lämna radion på, vill ju inte att mina bäbisar ska bli rädda, sen blir det att lämna det uppdraget i köket ifall dom vill titta på fyverkerierna som dom gjorde igår =)

Men nu måste jag gå!
Puss på er!

Mina nyårslöften 2011 (DEL 2)

Löfte nr 3!

Jag lovar och svär att jag under nästa år kommer lägga ännu mer tid på företaget och marknadasföringen utav det!
Hur jag ska göra det här tycker jag är ganska självklart, men mina egna knep håller jag tyst om iaf just här och nu! (A) ;D

Idag har jag jobbat, känns skönt och veta att det kommer gå in lite pengar på kontot även nästa år. :P
nu blir det att slappa och ta det lugnt, ska nog sova tidigt idag!

Puss och kram på er! <3

Mina nyårslöften 2011 (DEL 3)

Löfte nr 4!

Jag lovar och svär att jag under 2011 kommer skaffa mig själv en "titel" som gör det lättare att nå en bra och säker ekonomi.
Detta ska jag klara genom någon form utav utbildning, som inte är massa år med böcker utan mer praktiskt och ta högst två år!

Löfte nr 5!

Jag lovar och svär att jag under nästa år ska flytta till en annan lägenhet.



Imorgon är det nyårsafton och det kommer bli en riktigt rolig och trevlig dag. Är jag helt säker på, först blir det mat hemma hos pojkvännen på dagen, sen på kvällen så är vi bjudna på en nyårsfest hemma hos en gemensam vän till oss.

Puss och kram

Mina nyårslöften 2011 (DEL 1)

Jag ska jobba imorgon, börjar redan klockan 7! Så det här blir ett kort inlägg. 
Tänkte iaf skriva ett nyårslöfte per dag fram till nyår. Här kommer nr 1!

Jag lovar och svär att jag under nästa år ska, bli piggare och gladare.
Det här ska uppnås genom att sova på nätterna, gå minst 30 minuter/dag, träna mer och äta rätt.
Något annat som kommer hjälpa är nästa löfte.

(bjuder på ett extra redan nu!)

Löfte nr 2!

Jag lovar och svär att jag under 2011 ska skaffa ett nytt jobb som är dagtid och fler timmar i veckan än de jobben jag har nu.

Imorgon kommer nästa löfte!
Sov gott!

Pusshej <3

mysig julafton!

Det blev en super mysig julafton hemma hos pojkvännen med hans familj igår, jag tyckte verkligen om att fira julen med honom det kändes så rätt och så bra trotts att det inte var planerat utan bara blev så! =)
Idag har vi varit och ätit hemma hos hans farmor och det var också sådär supermysigt, imorgon blir det en heldag med min familj, först kommer min syster, mamma, mormor, morfar och mammas killes mamma (min andra farmor), hit till mig vid två tiden och fickar och byter klappar. Efter det så åker jag och pojken ut till min pappa och den familjen för julmat och mys. Så det blir nog jättebra tror jag!

Sen är jag sjukt nyfiken också! Min pojkvän har hemligheter, "det är något som gäller oss, ja det är positivt" är de svaren som jag har fått när jag frågat och jag får inte röra hans dator!! humm... vad har han nu hittat på (jag älskar överaskningar, iaf positiva överaskningar!)

God jul på er alla söta vänner, läsare och bullshiters! <3
Hoppas att ni har haft en jättebra jul och så får ni ha en trevlig fortsättning!

Julafton

Imorgon blir ingen vanlig julafton, men jag tror att det kommer va en väldigt mysig jul iaf.
Jag kommer fira hemma hos min pojkvän med hans familj, min lillasyster har fått vinterkräksjukan Eller det verkar så iaf.
Men om jag ska va helt ärlig så känns det så otroligt mysigt och jag ser fram emot det väldigt mycket, det kommer bli våran första jul som vi firar tillsammans. Känns spännande.
Fick även ett personligt horoskop skickat till mig av en gammalvän som alltid vid den här tiden på året, eller mja en vecka för tidigt om man ska va pet-noga^^  iaf så känner jag att jag kan gå in i 2011 med ett lugn trotts att mycket i mitt liv just nu är kaos. (för många år sen, när jag gick på högstadiet så lärde jag mig grunderna för att göra personliga horoskop, det var då jag lärde känna min vän) I årets (2011) horoskop så står det iaf att mitt 2011 kommer att va fyllt av lyckliga stunder och att en av dessa kommer förändra mitt liv för all framtid. Det kan ju bara innebära något bra! Fast jag måste säga att det finns fler än en livsavgörande förändring jag skulle vilja ha 2011.
Tre st som jag kan komma på så här på rak arm, men de får vara hemliga.
Dock så tror jag inte helt på horoskop, fast de personliga brukar stämma läskigt bra.
Men det ska bli kul och se hur väl det stämmer för 2011!

nu ska jag städa lite till innan jag plockar fram jul-outfiten och går och sover!
Min man(/hans familj/någon) kommer och hämtar mig redan klockan 12 imorgon.

Puss och gonatt!

En miljon

eller tio skulle inte direkt sitta fel.
15 st trisslotter är påväg hem till mig nu vann dem i en adventskalender och ärligt talat så är chansen för att vinna en miljon ungefär lika stor som den är för att vinna 25 kr, eller mja det är inte alls sant men ändå. Tänk om jag vinner massa pengar (drömmer mig bort ordentligt just nu!) vad mycket man skulle kunna göra! Låg i badet en stund (fastnade där, som vanligt) förut och tänkte på just det jag skulle sluta mina jobb och ägna hela min tid åt företaget, så att det verkligen kommer igång ordentligt. Jag skulle fixa en bättre lite större lägenhet. Jag skulle beställa en resa och åka bort ett tag. Men allt det här är bara drömmar, drömmar som kräver massor med pengar. Nu ska jag ta bussen till IKEA och köpa den billigaste taklampan jag kan hitta som inte är en rislampa (katterna hade sönder den gamla)

Pusshej!

Julklapp!

Fick mitt lönebesked från gymmet jag jobbar på idag, i kuveret låg en liten julklapp och en fet lönecheck! En härlig överraskning sådär, har jobbat mycket i november och början av december så känns skönt att det ger resultat också. =P 
Julklappen bestod utan ett litet gulligt kort och ett presentkort på bio, TACK! =) 

Efter jobbet så tittade mormor och morfar förbi med en stor kasse julmat och en lika stor kasse med julmat till kissekatterna! Massa lyxmat som de inte får annars (dyra lyxiga märken) laxpaté och massa annat mumsigt!
- Dom ska också ha julklapp. sa mormor och log. Hihi jag älskar min mormor!

(sen fick jag veta att min mamma tydligen har bytt namn... för mer än ett halvår sen, hon hade tydligen missat att säga det.)

Nu ska jag bara kleta på lite smink och sen blir det bussen ut mot hammarö för lite mys med vänner som jag inte sett på länge! =)

Det var allt för nu så pussar på er! <3

tror att jag har bestämt...

vilken klänning det blir på nyår, om jag inte får för mig att syihop något (ifall jag får en symaskin i julklapp så lär jag slänga ihop ngot själv, av någon kul tygbit jag hittar här hemma) har ju dock ingen symaskin och att sy för hand tar lite tid och är dessutom ganska opålitligt blir lättare fel, syr mer än gärna för hand så länge det inte är stora grejer jag ska göra.

Men iaf tillbaka till valet utav klänning, här är en bild på den iaf (typ tre/två år gammal men ni ser iaf ungefär hur den ser ut)
Älskar den där klänningen dock så har jag aldrig haft ett bra tillfälle att använda den, förrän nu!


 

 

Pusshej!


Längtar!

Jag längtar tills den dag då jag har en fredagkväll i ett hem jag trivs i med ett glas vin, min älskling och känslan av att va ledig på helgerna och jobba dagtid under veckorna.

Just nu har jag just ätit pasta med en jättegod pastasås som jag snabbt slängde ihop, har lite ont i magen och tänker på viken jobbig månad januari kommer va, efter det så kommer det troligen lösa sig och bli bättre än det är nu till och med. Fick nämligen äntligen ett sånt där mejl som jag velat ha LÄNGE nu, ser ut som jag kommer få (kanske inte ett 8-17 5 dagar i veckan) ett lite mer ordentligt jobb som kan ge en lite säkrare inkomst, det vore helt underbart! Då skulle det ju dessutom vara mycket enklare att få en ny lägenhet!
Jag längtar verkligen till 2011, det kommer bli ett toppen år!! =)

Pusshej leverpastej!

Nyår!

Jag och pojkvännen funderar på vilken fest vi ska på, pratade lite om det förut idag. På den ena så är det typ ingen han känner och den andra känner vi ungefär lika många båda två, så det bir nog det vi kommer att gå på när vi väljer.
i vilketfall så sitter jag och funderar på nyårklänning, har två klänningar i garderoben som jag inte använt än, den ena behöver sys om lite men den andra är en svartklänning i "salsa"-stil med massa lila/rött glitter på, den har en underbar kjol och jag älskar den, har fotat i den någon gång men aldrig använt den.
Men då kommer nästa fråga, vad fasen kan man ha för skor till, smycken? och hur är det snyggt att va sminkad till den klänningen? ^^
Ska jag bli rödhårig innan nyår? Eller måste jag färga utväxten innan? :S humm.. mycket att fundera ut och komma fram till :P
det som skulle va bäst med att bli rödhårig är ju att jag skulle slippa att färga håret senare utväxten kommer nämligen inte synas så tydligt då.. men ja vet inte hur och när jag ska göra det trivs superbra som blond dock så skulle min ekonomi gilla mig bättre som rödtott^^


sova?

egentligen så skulle jag bara vilja gå och sova nu, men jag ska jobba ikväll, börjar om mindre än en halvtimme faktiskt.
ska ta bussen in strax, kommer säkert sova hela dagen imorgon^^

Eventet förut var lyckat, kul och se vad duktiga folk är speciellt när man påbörjat ett sammarbete med dem ;) 
Men en sak insåg jag snabbt ett vip-evet i karlstad är inte som ett vip-event i stockholm xD

nu måste jag dock springa!
Vi hörs!

för att lyckas måste man va egoist.

too bad for me!
Vissa dagar önskar jag att jag kunde säga nej lite lättare, eller va mer tydlig med vad jag vill och inte låta andra köra över mig. Men idag så är jag sjukt trött efter jobbet igår och igår vet jag inte vad jag ska skylla på.
Äh, jag måste bara lära mig att göra det som är bäst för mig.
Som jag sa -om mitt förtroende bryts idag, så kommer jag aldrig låta personen ifråga få en chans till.

Känner mig helt plötsligt sjukt nervös, fast jag vet att det här inte är på liv och död så känns det så.
Men det jag blir lite chockad över är att jag lät min pappa totalt köra över mig, utan att säga emot alls, jag är inte sån och sen tror inte jag att han förstod att han satte mig i en så här sjukt jobbig sitvation heller.

det är svårt att agera rätt, när rätt är olika för mig än för dom.

Nervös, JA något så fruktansvärt! Ska jag låta det sabba för mig? Knappast, ja är lite bättre än så.
Kommer jag gå och analysera den har händelsen i veckor efteråt, troligtvis.

Men jag gör det här för mig, för framtiden och för ett bättre liv. (det är min drivkraft, även om det låter sjukt så är det det som driver mitt företag, det är kolet som eldas och blir min viljestyrka)
Och de som känner mig vet, att med min vilja så kan jag flytta berg. Fast ibland tar det lite längre tid än vad jag vill att det ska. (pga. att jag inte klarar utav att vara egoistisk så ofta som jag skulle behöva.)

btw hade det här eventet varit i stockholm så hade jag inte ens haft en take på att göra något annat än att åka dit ensam (nu skulle jag promt ha någon med mig. så jag får skylla mig själv om det blir nått)
Jag har gått på massor med event ensam förut och ärligt talat så ger det mer
Livet har aldrig varit en dans på rosor och kommer heller aldrig att bli.

Lär mig att vara en egoist. (men lär mig ockås vart gränsen till lagom går)

Puss!

Ett intressant kaos!

Jag läste en krönika för ett tagsen om att kunna distansiera sig själv till det som händer på internet, inte känna sig tvingad att uppdatera om allt man gör att tillåta sig själv att vara privat. Jag har gått och tänkt på det där ända sen jag läste den, många verkar ha väldigt svårt för att just vara privata och många gånger verkar det bero på att man jagar läsare och hoppas på att kunna tjäna pengar i klass med de stora bloggarna, fast egentligen så är det ju där som alla tänker fel! :O jag menar det man vill läsa är ju visserligen om hur en person lever sitt liv, men det är ju sällan det vi fastnar för, jag ser Kenza som en utav de bloggar som skriver minst om sitt liv, just för att hon aldrig/väldigt sällan går ut med detaljer. Som tex. när hon träffade alec (?) det tog väldigt långtid innan hon lät folk läsa om deras förhållande och det tycker jag att hon gjorde så rätt i utav flera anledningar; dels så har hon en utav de mest lästa bloggarna i sverige, dels så månar hon om att få vara privat och sen så får hon på så sätt fler regelbundna läsare=mer pengar in, det sista beror på att människan till sin natur är väldigt nyfiken, det finns det ingen som kan ändra på men alla kan utnyttja det. En hemlighet vill alla ta reda på, men låt dem inte tröttna på väntan.
Ett förhållande är egentligen något av de bästa att hålla hemligt, för du påminner omedvetet dina läsare om att det är hemligt och att det finns där och händer utom deras vetskap. dessutom så klarar man inte utav att hålla det hemligt hur länge som hellst för, för eller senare så vill vi berätta för hela världen vem det är som gör oss sådär lyckliga.

För att lyckas som bloggare bör du endera vara "hemlig"-ha en viss mystik runt dig som gör andra nyfikna eller vara en "kissie"-kaxig, lite elak, och 100% ärlig (ljug men berätta att du gjort det sen och visa ingen ånger) gör saker som bara du kan komma undan med. Dock så behövs det ingen mer kissie därför är hon också ensam bloggdrottning och jag måste ju säga att hon är ett pr-geni och om någon kan vända en sån stämpel som hon fått på sig till något helt annat så tror jag att det är hon. Det ska bli roligt att följa henne de närmaste åren, just för att hon lyckas åstakomma precis det hon vill.

En bloggare med äkta mystik tror jag kommer va den som blir stor efter alexandra väljer att kliva ner från tronen för att byta karriär. Hon kommer att lämna ett kaos efter sig, det är lugnet efter stormen som ska bli intressant.

Eller vad tror ni? =)

(började jobba en timme senare än jag trodde idag, tog fel på dag! ^)

Pussar!



jobb, jobb och lite mera jobb!

Min lägenhet ser hemsk ut just nu, har haft massor att göra under veckan som gått med företaget och har därför inte varit hemma så mycket. Och idag har jag jobbat på gymmet och nu ska jag strax iväg till mitt andra jobb, där jag slutar inatt någongång. När ska jag ha tid att städa? ta disken? tvätta? jobbar hela helgen och imorgon är det modevisning på dagen också! (det ska förrästen bli jättekul!)
Men nu måste jag äta, byta byxor och börja fixa mig för jobb! :)

Puss och kram (jag lever iaf xP)

Våga sätta gränser och ge dig själv ett värde!

Jag skulle aldrig låta ett företag utnyttja mig så mycket att jag går med på att arbeta på jul eller nyår till vanlig lön, där går min gräns. Jag är värd mer än så, min tid är värd mer än så de dagarna på året.
Inget företag som fölljer anställningsavtal och de riktlinjer som finns skulle begära att du jobbade en såndag till vanlig lön. (jag har för mig att det gäller dubbel ob de dagarna dvs. ob även för de personer som normalt inte får ob vid nattjobb(personer som inte får ob vid nattjobb är personer som regelbundet arbetar natt) hittade ingen information om just det på hrf's hemsida ska ringa och kolla hur det är imorgon, men hur det är spelar ingenroll för företaget som jag jobbar för har inget kollektivavtal)

Våga stå upp för dig själv, våga ge dig själv ett värde som du är värd!
Gå inte med på vad som hellst, livet löser sig ändå.
Jag kommer inte jobba nyårsafton, men just det här gör mig upprörd för jag anser att man som chef/företag bör arbeta för att de anställda man har, har bra villkor.


Det här är vad ett kollektivavtal innebär och man bör inte börja jobba hos ett företag som saknar kollektivavtal;


Kollektivavtalet är fackföreningens kärna. Ingen ska kunna tvingas att arbeta till sämre ersättning eller sämre arbetsvillkor än vad som står i kollektivavtalet. Hotell- och restaurangfacket arbetar för att kollektivavtalen ska bli bättre: högre löner och bättre arbetsvillkor och att fler arbetsgivare ska teckna avtal. Att jobba utan kollektivavtal betyder nämligen att det inte finns några som helst garantier för exempelvis rimliga löner, ersättningar för obekväm arbetstid och försäkringar. (Källa; HRF- www.hrf.net)


På hemsidan schystavillkor.se kan du hitta alla hotell och restauranger i din stad som har kollektivavtal (kolla alltid att företaget finns där innan du söker jobb!)

Företaget som jag arbetar hos just nu har som sagt inget kollektivavtal och dåliga avtal för sina anställda. Trotts detta så trivs jag med mina kollegor och min arbetsplats i det stora hela, kunderna är för det mesta väldigt trevliga och det är ett socialt och trevligt jobb, men jag hoppas på att min nästa arbetsplats har kollektivavtal. (och för att chansen för det ska va större kommer jag en tid fram över endast söka jobb på företag med kollektivavtal)

Lär av andras misstag, du måste inte alltid prova själv.

Gonatt och sovgott, pussar och kramar!

Julskinkan är klar! ;)

Och om ett par timmar ska jag jobba, ska bli skönt att göra något har känt mig lite dåsig sen jag kom hem i måndags och bara jobbat med företaget hemifrån och hämtat nya krafter, så ikväll är jag på toppen humör, jag börjar nio och igår fick jag träffa min älskling.

Det blev god mat och mycket mys och en av de skummaste häftigaste känslor jag någonsin känt kroppen har fortfarande efter känningar efter igårkväll <3
Jag älskar verkligen min man, blev så glad när jag fick veta att han kommer stanna tills på tisdag.

Men nu måste jag hoppa i duschen och äta något innan jag tar mig mot jobbet!

Pussar och kramar!

En hemlig dröm

Jag har haft en dröm väldigt länge, men den har liksom varit min egen och lite hemlig. Det är något jag drömt om i nästan hela mitt liv och även om jag aldrig haft tid/möjlighet att bli bra på det så har jag aldrig släppt den drömmen.

Jag vill designa kläder, sy själv ha en sån där docka, en symaskin och massor med tyger, jag skulle vilja sy brudklänningar, balklänningar och riktigt sexiga party klänningar har alltid ritat kläder sålänge jag kan minnas, mycket maskerad kläder (sydde min egen "sexy-black-cat" för något år sen till halloween, den hade öron, morrhår, svans och allt.) men sen jag flyttade hemifrån så har jag liksom slutat rita, jag har ingen symaskin och drömmen känns ganska långt borta. Men den är fortfarande kvar och väldigt tydlig inom mig.

I helgen så började jag rita igen och det ser jag som ett tecken på att jag börjar måbättre igen.
(jag tror att jag ska börja med en ny kategori i bloggen, "månadens dröm" den här får stå för december, det kommer innehålla drömmar jag hade som liten, drömmar jag har nu och drömmar som blivit verkliga)

Pussar och kramar

En dröm!

Jag drömmer om massor med saker.

Just nu så drömmer jag dock om att sova så jag tänkte bara säga gonatt! xD
höhöhö


RSS 2.0